Goed nieuws over de speelmogelijkheden in de Oosterhout.

 

De aanvraag van de Werkgroep Oosterhout aan de gemeente Alkmaar voor een extra speeltoestel voor kleine kinderen is goed gekeurd en wordt geplaatst.

Het gaat over een mooie schommel met 2 verschillende zitjes, 1 gewone en 1 voor de kleinste onder ons. Dat allemaal bij het grote speeltoestel 'de Vlinder'.

Verder komt er onder deze en een bestaand speeltoestel een kunststof ondergrond wat spelen veiliger maakt en de toestellen schoner. Dus nog even geduld en het wordt nog leuker in de Oosterhout.

 

Voor alle hondenbezitters die nog niet op de hoogte zijn is het volgende goed te weten dat de honden per 1 mei op de fietspaden (rood asfalt) aangelijnd moeten zijn. Ze mogen wel loslopen op de grasstroken naast het fietspad.

Natuurlijk doen we weer de oproep aan de hondenbezitters om hondenpoep op te ruimen (zakjes bij de hondenautomaten, of zelf meenemen) en het gebied rond de speeltoestellen en de vlindertuin is verboden voor honden. 

Waar we nu al volop van kunnen genieten is al het groen wat weer opkomt, het voorjaar is in volle gang.

Ook de vrijwilligers in de vlindertuin zijn weer aan het werk en zorgen ervoor dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van prachtige kleuren en vele vlinders en andere insecten die afkomen op de geuren van de bloemen.

Kortom, laat het mooie weer maar komen!

 

Een mooi park blijf mooi als we ervoor zorgen dat iedereen zijn afval netjes in een prullenbak stopt en we op de paden blijven lopen en rekening houden met elkaar en de dieren die in het park zijn. 

De houtsnipperpaden zijn voor wandelaars en niet voor fietsers en de fietspaden zijn voor fietsers en niet voor brommers en scooters.  Houdt daar alstublieft rekening mee!

Wilt u ook wat doen voor en in de Oosterhout, bijvoorbeeld werken in de vlindertuin of af en toe eventjes wat zwerfafval opruimen kunt u contact zoeken met de Werkgroep Oosterhout voor meer info. werkgroep.oosterhout@gmail.com